Bizimle bağlantı kurun

Zincirler

iwis, Türkiye’deki faaliyetlerine daha da hız verecek

Yayın tarihi:

on

Avrasya Ambalaj Fuarı esnasında iwis CEO’su Johannes Winklhofer ile bir araya geldik ve keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. iwis standında gerçekleştirdiğimiz ve firmanın Türkiye Genel Müdürü Aşkın Tırpan’ın da eşlik ettiği görüşmede, firmalarının mevcut durumu ve gelecek stratejileri hakkında bilgiler sunan Bay Winklhofer, Türkiye’ye bakışları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Öncelikle kendinizden ve iwis’ten kısaca bahseder misiniz?

iwis, 100 yıllık geçmişi olan bir firma. Büyükbabam, 1916 yılında iwis firmasının temellerini atmış. İlk başta bisiklet zincirleri imal ettik. Daha sonra, zaman içerisinde hem otomobil endüstrisinde hem de sanayide kullanılmak üzere zincirler üretmeye başladık. Bugün üretimimizi geniş bir yelpazede gerçekleştiriyoruz ve Avrupa’daki en büyük zincir üreticisi konumundayız. Dünyada da üçüncü büyük zincir üreticisiyiz. 

iwis’in Türkiye faaliyetleri hakkında bilgi alabilir miyiz?

Türkiye’de, Dinamik isimli bir firmayla uzun yıllar birlikte çalıştık. 3 yıl önce, Türkiye’de kendi firmamızı kurmaya karar verdik. Bu 3 yıl içinde, Türkiye’deki satışımız müthiş derecede yükseldi. Önümüzdeki dönemde, çok yakın zamanda planımız burada da, Türkiye’de de montaja başlamak. Bir montaj tesisi açmak ve Türkiye’nin istihdamına katkı sağlamak istiyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Biz endüstri zincirleri haricinde otomotiv için de zincir üretiyoruz. Toyota ve Ford Türkiye’de fabrikası olan markalar ve onlar bizim müşterimiz. 

Türkiye pazarını genel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye’nin konumu, Avrupa’yla Doğu ülkeleri arasında çok önemli bir yerde. Türkiye büyüyen bir ülke. İnsan kalitesi anlamında oldukça gelişmiş bir ülke. Türkiye’nin büyümesine paralel olarak endüstrisi de gittikçe gelişiyor ve sanayinin her geçen gün daha da yükseleceğine inanıyorum. Dolayısıyla bizim için çok önemli bir ülke Türkiye. Az önce değindiğim gibi Türkiye konum ve coğrafya olarak çok önemli ve gittikçe büyüyen bir ülke. Biz buradan diğer ülkelere; Kazakistan’a, Gürcistan’a, Lübnan’a, Suriye’ye, Suudi Arabistan  ve Arap Emirlikleri gibi diğer ülkelere ulaşmak istiyoruz. 

Türkiye’ye yönelik bir yatırım planı olduğundan bahsettiniz. Bu konuda bir takvim mevcut mu? 

Biz Türkiye’deki faaliyetlerimize 3 yıl önce başladık, henüz çok yeni. Bundan önce sadece birlikte çalıştığımız bir firma vardı. Şimdi Türkiye’deki faaliyetlerimiz iyice oturdu. Müşterilerimizle iyi bir kontak içinde çalışıyoruz. Bundan sonra artık burada büyümeyi planlayacağız. Zaman belirtme şansımız şu an için yok ama büyüyen potansiyelle bunun çok kısa bir zamanda olacağını belirtebilirim. Örneğin, şu anda burada zincir üreten bir Türk firması bizim ilgimizi çekerse o firmayı satın alıp çok daha çabuk bir şekilde bu yatırımı gerçekleştirebiliriz. 

Türkiye’de teknoloji transfer eden firmalara yönelik devlet destekli teşvik mekanizmaları mevcut. Bu tür teşviklerden yararlanmayı düşünüyor musunuz?

Türkiye, yatırım yapan firmalara yardımlarda, teşviklerde bulunuyorsa bu iyi bir şey, bizim için de. Bu konuyla ilgilenebiliriz. Bu teşvikler bizim için tabii ki çok önemli. Fakat günün sonunda bizim için en önemlisi şu: Biz bu pazarda var olabilecek miyiz yoksa olamayacak mıyız? Bu sorunun cevabını verebilmek için 3 yılın sonunda şimdi yatırım yapmak üzere araştırma aşamasındayız.

iwis Türkiye Genel Müdürü Aşkın Tırpan, Johannes Winklhofer ve WILNSDORF fabrikası Türkiye Masası Müdürü İysa Demir

Sektörün ve firmanızın Endüstri 4.0 kapsamındaki gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Endüstri 4.0 kapsamında bizim Chain Condition isimli bir cihazımız mevcut. Bu bir komünikasyon platformudur, yazılım platformudur. Bu cihaz sayesinde makinalar birbirleriyle haberleşebiliyor. Sinyallere bağlı olarak pozisyon devam ediyor ya da duruyor. Birbirine bağlı üretim yapmaya imkân tanıyan bir sistemdir bu. Bir de, otomatik sinyal verebilen dijital yağlama sistemimiz var. Yani dijital sinyali kullanıyor o protokolde, yağlayıp yağlamamaya o şekilde karar veriyor, sistem. Web sitemizden bu ürünler ile ilgili Türkçe bilgi alabilirsiniz. Sadece bu ürünler değil tüm ürün katalog ve broşürlerimizin Türkçe’sini web sayfamızda bulabilirsiniz.

https://www.iwis.com/de-de/engineering/downloads

https://www.iwis.com/as-flyer/ccm/iwis-ccm-zinciresneme-izleme-sistemi.pdf

Peki, gloabal çapta hayata geçirmeyi planladığınız yeni projeler var mı?

Bu yıl yaklaşık 500 milyon Euro ciro yaptık. Önümüzdeki yıllar için hedefimiz kısa sürede ciromuzu ikiye katlamak. 3 tane iş alanımız var: Endüstri zincirleri, otomotiv ve elektrokontak sistemleri. Bir taraftan yeni ve yenilikçi ürünler sunarken bir taraftan da yeni pazarlara girmeyi amaçlıyoruz. Bir de büyüme stratejilerimiz kapsamında başka firmalarla iş birliğine gitmeyi hedefliyoruz. Yani üç türlü büyümeden söz ediyoruz: Birincisi, yeni ürünler ve yenilikler; ikincisi yeni pazarlara açılmak; üçüncüsü de yeni firmalarla iş birlikleri.

Devamını oku
Yorum bırak

Bir Cevap Yazın

Zincirler

Renold zincir çözümleriyle yıllık £70.000 tasarruf

Yayın tarihi:

on

Yazan

Önde gelen global bir elektronik, elektrik ve endüstriyel bileşen dağıtıcısı, İngiltere merkezli dağıtım ofisinde her gün, 55.000 parça malzemeyi teslim alıyor ve sevk ediyor. Bu ölçüde bir lojistik operasyonun kolay gerçekleştirilebilmesi için, dağıtım zincirinin her halkasının sorunsuz çalışması gerekiyor.

Depolarda ürünler, depo konumlarından paketleme noktalarına, daimi şekilde işleyen asansörlerle aktarılıyor. Asansörlerin her birinde, toplayıcının gerekli malzemeleri yerleştirdiği çoklu tablalar mevcut. Tablalar da asansörlere, köşelerdeki dört sonsuz zincirle bağlı bulunuyor.

Karşılaşılan sorun

Şirket yıllarca, bir OEM üreticisi tarafından tedarik edilen genel zincirleri kullandı. Her bir zincir, çalışma düzenini sürdürebilmek için düzenli yağlamaya ve yeniden gerilmeye ihtiyaç duyuyordu. Temel bakım olmasına karşın, yağlama işlemi zaman alıyordu, kontrollerinde tutarsızlık ortaya çıkabiliyordu, gereksiz ıskartalarla sonuçlanabiliyordu ve iş alanını da kirletiyordu. Zincirler hareket ettikçe, yeni uygulanan yağ, sıklıkla asansörlerin etrafından dolanıp tablalara bulaşıyor, ürün ambalajlarını kirletiyor, bu da maliyeti artırıp teslimatı geciktiriyordu. Zincirler düzenli yağlanmadığında da, takılıyorlar ve dişleri çabuk aşınıyordu.

Buna ek olarak, asansörler değişik ağırlıklarda malzemeleri taşımada kullanıldıklarında, zincirler değişik oranlarda aşınırlar. Bu meydana geldiğinde, tablalar düzgün çalışmaz hale gelir ya da zincir aşınır; bu da asansörlerin sıkışmasına veya ürünlerin paketlenmeye giderken hasar görmesine ya da kaybolmasına neden olur. Bu nedenle, 84 tablanın her birinin bakımı yapılmalı ve düzenli olarak değiştirilmelidirler. Her birinin maliyetinin yaklaşık £1000 olması nedeniyle, OEM’den yeni tablalar satın alınması da maliyetleri hayli yükseltir. Ayrıca tablaların her birinin yerleştirilmesi de çalışmada ilave duruşlara sebep olur, bu da maliyeti artıran diğer bir etkendir. Depoda kullanılan 84 tablayla birlikte bu, şirket için hiç de arzu edilmeyen bir maliyet ortaya çıkarmaktadır.

2012’de firma, genel zincirleri, düzenli yağlama ve ayarlama gerektirmeyen düşük maliyetli alternatifleriyle değiştirme kararı aldı. Renold ve diğer iki zincir üreticisine çözüm bulmaları amacıyla müracaat ettiler. Renold’un Syno zinciri, 18 asansöre uyarken, diğer iki üreticiden birer zincirse, birer asansörde denendi.

Renold çözümü

Çok geçmeden, Renold’un rakiplerinin zincirlerinin depo ortamına uygun olmadığı ortaya çıktı. Zincirlerden biri, tekrarlanan yükleri taşıyamadı ve kurulumundan kısa süre sonra koptu. Diğeriyse paslanıp korozyona uğrayıncaya dek 1 yıl çalışmayı sürdürdü.

Renold’un az bakım gerektiren Syno zincirleriyse ortama mükemmel uyum sağladı. Aşınmaya dayanımlı zincirler, bir dizi zorlu uygulamada verimi ve etkinliği en uygun hale getirmek üzere tasarlanmışlardı ve bu uygulamanın gereksinimlerini tam olarak karşıladılar. Kendinden yağlamalı olan zincir, tablalarda düzgün şekilde çalıştı, ürünlerin de paketleme alanına en uygun koşullarda sevk edilmesini sağladı.  Özel korozyon karşıtı kaplaması da, pasın erken oturmasını önleyerek zinciri korudu.

Kurulumunun üzerinden yedi yıl geçen Syno zincirleri, bugün de kusursuz şekilde çalışmayı sürdürüyor ve distribütörün bakım ekipleri zincirleri bir kere olsun gerdirme gereksinimi bile duymadılar. Zincirler hiçbir aşınma belirtisi göstermedi, özel korozyon karşıtı kaplama da onları pasa karşı korumayı sürdürüyor. Zincirlerin bakım ve yağlama gereksiniminin olmaması, bakım ekibinin zincirleri ayarlamakla ya da değiştirmekle veya iç kısımlardaki fazla yağı temizlemekle vakit harcamak durumunda kalmaması da firmanın günlük maliyetlerini azaltıyor.

Distribütörün daha çok tasarruf etmesini sağlamak üzere Renold, tablaların bakımı ve değiştirilmesiyle ilgili maliyetlerle de ilgilendi. Dikkatli bir incelemenin ardından Renold’un mühendisleri OEM tablalarında kullanılan bileşenleri tanımladılar ve onların değiştirilmesinde kullanılacak yedek parçaları belirlediler. Şu anda, temas bağlantıları gibi tüm temel bileşenler, Renold tarafından yedek parça olarak sağlanıyor. Bu da, distribütörün, değiştirilecek parçalar için gereksinim ortaya çıktığında onları Renold’dan satın almasına, eski ve yeni parçaları kullanarak, kendi bünyesinde, OEM’den tablanın tamamını satın alma maliyetinin küçük bir kısmıyla yeni tablalar yapmasına imkân tanıyor. Syno zincirlerin kurulumu, operasyon esnasında neredeyse hiçbir parçalanma yaşanmadan, yeni yapılandırılan tablalarda gerçekleştirilebiliyor.

Sonuç

Tablaların değiştirilmesinde ve yönetimindeki yenilikçi yaklaşım, Syno zincirlere geçilmesiyle elde edilen zaman ve maliyet kazançlarıyla birlikte, geçen yedi yıl süresinde distribütöre yıllık fazladan £70.000 tasarruf etme imkânı tanımıştır.

Ayrıca, zincirler ilk kurulduklarındaki performanslarını sürdürmüşler, yıllar geçtikçe de firmanın verimliliğini ve arıza maliyetlerini en uygun hale getirmeyi sürdürmüşlerdir.

Renold Syno’nun uygulamanızı en uygun hale getirmede size nasıl yardımcı olabileceğiyle ile ilgili daha fazla bilgi için  /products/industrial-transmission-chain/renoldsyno/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

İletişim için:

Email: info.tr@renold.com

Tel: +90 541 498 45 00

Devamını oku

Zincirler

ACS Güç Aktarım Sistemleri’nden yeni tedarik merkezi açılışı

Yayın tarihi:

on

Yazan

ACS Güç Aktarım Sistemleri, İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir tedarik merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdere’nin de katılımıyla gerçekleştirilen açılışla faaliyete başlayan iwis, firmanın İstanbul’daki ikinci tedarik merkezi oldu.

Güç aktarım sistemleri sektöründe uzun yıllara dayanan bir birikime sahip olan Ali Rıza Kocaman tarafından 2017 yılında kurulan ACS Güç Aktarım Sistemleri, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir dağıtım merkezi açarak faaliyetlerini yeni bir boyuta taşıdı. Global zincir üreticisi iwis’in Türkiye temsilciliğini yürüten ACS’nin üretim tesislerinin yanı sıra daha önce faaliyete geçmiş olan bir tedarik merkezi daha bulunuyor.

Açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdere de katıldı

ACS Güç Aktarım Sistemleri’nin İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tedarik merkezinin açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdere de katıldı. Açılış kurdelesini kesen ve burada bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Büyükdere, sanayicilere desteklerinin süreceğini belirtti. ACS Güç Aktarım Sistemleri Genel Müdürü Ali Rıza Kocaman’la uzun yıllara dayanan bir iş ilişkileri de olduğunu belirten Büyükdere, bakanlık olarak, sanayicilerle el ele ülke ekonomisini güçlendirmek için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

“Makine imalatçılarına orijinal ürün ve yedek parça tedariki sağlıyoruz”

Açılış töreni esnasında bir araya gelme fırsatı bulduğumuz ACS Güç Aktarım Sistemleri Genel Müdürü Ali Rıza Kocaman ve iwis Türkiye Genel Müdürü Aşkın Tırpan, dergimize özel açıklamalarda bulundular. İlk olarak Ali Rıza Kocaman’dan kendisinden ve ACS Güç Aktarım Sistemleri’nden kısaca bahsetmelerini rica ettik:

“1973 İstanbul doğumluyum. Babamın 1978 yılında kurduğu Polat Rulman firmasında, 1986’da iş hayatına atıldım. İlkokul hayatımı tamamlayıp, gerçek hayata babamın yanında başladım. Sırasıyla, 1983’te dişli imalatına başlamış, 1987’de zincir imalatına başlamış bir firmanın neferliğini yapıp bugün babamızdan aldığımız bayrağımızı dalgalandırmaya devam ediyoruz. Sanayiye ve topluma faydalı olmak için attığımız her adımı buna göre hesap ediyorum. Dünyanın en büyük zincir üreticisi iwis’le, sanayicimizin ihtiyaçlarını en kısa sürede temin etmenin yanı sıra yenilikçi teknolojisini sanayicinin prosesinde aktive etmek için çabalıyoruz. 2 imalat, 2 satış mağazamız ve 50’yi aşkın personelimizle, bir dünya markası olan iwis’i ülkemizde temsil ediyoruz ve sanayicimize kalite sunuyoruz.

iwis Türkiye Genel Müdürü Aşkın Tırpan ve ACS Güç Aktarım Sistemleri Genel Müdürü Ali Rıza Kocaman

Ürün grupları ve markaları hakkında da ayrıntılı bilgiler almak istediğimiz Ali Bey, şu bilgileri verdi:

“İyi hizmet vermeyi taahhüt ettiğimiz zincir dişli, triger kasnağı ve bunlara bağlı ekipmanlar, rulmanlar, miller, çeşitli mil yatakları, bunlarla başladık. Daha sonra zincir konusunda kendimizi geliştirdik. 1987 yılında babamın yaptığı bir zincir kalıp ile zincir dünyasına girdik. Ben de bu mesleği bir altın bilezik gibi bileğime taktım ve bunu daha fazla nasıl geliştirebilirim diye hep arayışta oldum. Yaklaşık iki yıldır da dünyanın en büyük markalarından olan iwis’in teknik servis ve lojistiğini destekleyen ayağının bir parçasıyız Türkiye’de. Daha büyük adımlar atmak üzere hem iwis Türkiye Genel Müdürü Aşkın Tırpan ile hem de devletimizin bize sağlayacağı olanaklar ile zincir üretim halkasına nasıl katılırız, bunu ülkemizde nasıl üretiriz, bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Satış sonrası ve servis hizmetleri hakkında ise Ali Bey’den şu bilgileri aldık:

“Bizim tedarikçisi olduğumuz sektörlere verdiğimiz bir söz var: Her gün bir araç sizi ziyaret edecek talebiniz olan ürünü muhakkak size zamanında teslim edecek. Makine imalatçılarına orijinal ürün sağlayarak, ürün portföyümüzdeki fabrikalara da yerinde, orijinal yedek parça sağlayarak hizmet veriyoruz. Ürünlerimizi doğru şartlarda çalıştığı zaman bizlere pek iş düşmüyor aslında. Yeter ki müşterimiz ürünleri doğru şartlarda çalıştırsın. Ancak daha kısa zamanda oluşabilecek aksaklıklarda bizzat kendim, ekibimdeki diğer tecrübeli arkadaşlarla sorun neyse, gün içerisinde veya ertesi gün müdahale edebiliyoruz. Firmamız 40 yılı aşkın mazisiyle kalite ve güven anlamında müşterilerinin gözünde önemli bir yere sahiptir. Daha iyisi için de hem ekibimizi büyüterek hem de teknolojimizi artırarak devam edeceğiz.

“Türkiye’nin endüstrisinin yoğun olduğu büyükşehirlerde bayilik teşkilatımızı genişletiyoruz”

iwis Türkiye Genel Müdürü Aşkın Tırpan’dan da firmalarının Türkiye faaliyetleri hakkında şu bilgileri aldık:

iwis, 103 yıllık bir Alman firması. Kuruluş tarihi 1916, Münih. Firma geçmişinde araba, motosiklet, bisiklet ve daktilo üretmiş, sonunda da zincir üretmeye karar vermiştir. Üretimimiz 1930’lu yıllarda BMW’yle yaptığımız anlaşma, 1940’larda da Mercedes, Opel ve diğer Alman firmalarıyla yaptığımız anlaşmalarla büyümüştür. Firmamızı iki bölüm olarak düşünebilirsiniz: Otomotiv ve endüstri. Biz Türkiye’de 7 yıldır endüstriye hizmet veriyoruz. Bu sektörde tek firmadır iwis. Rakiplerimizin hiçbiri kendisi yatırım yapmamıştır. İlk yatırım yapan biziz Türkiye’ye bu sektörde. Son üç yılda bayilik ve dağıtım teşkilatı kurmaya başladık. Son iki yıldır da Ali Bey’le ve ACS Güç Aktarım Sistemleri’yle çalışıyoruz. Bununla birlikte 5 tane daha bayimiz vardır Türkiye’de. Türkiye’nin endüstrisinin yoğun olduğu büyükşehirlerde bayilik teşkilatımızı genişletiyoruz. Satışlarımızı her geçen yıl katlayarak artırıyoruz. Ürünlerimizin kabul gördüğü alanlarda yatırımlarımızı sürdüreceğiz.”

Devamını oku

Zincirler

Korozyon ve aşınmaya karşı yüksek performanslı makaralı zincirler

Yayın tarihi:

on

Yazan

Zincirlerin deniz suyunun zararlı etkileri sonucu korozyon ve aşınmaya maruz kaldığı veya düzenli olarak temizlenmesi gereken durumlarda konvensiyonel kaplamalı malzemeler kısa süre içinde teknik kısıtlamalarla karşı karşıya kalır. Limanlarda ve gıda veya bina hizmetleri sanayisinde kullanılan makaralı zincirler aşınmaya ve korozyona dayanıklılık özelliklerini hızlı bir şekilde kaybeder. Münih merkezli zincir imalatçısı iwis tarafından geliştirilen yeni b.triton serisi yenilikçi kaplama çözümlerinin bir araya getirildiği yüksek performanslı makaralı zincirlerden oluşmakta olup zorlu çalışma ortamlarında kullanıma uygun mükemmel bir üründür. 

Yüksek performanslı çinko pul teknolojisinin özel bir yüzey kaplama işlemiyle birleştirildiği JWIS b.triton zincirleri, standart korozyon testlerinin sonuçlarında görüleceği üzere piyasada satılan benzer rakip ürünlere kıyasla korozyona daha dayanıklıdır. Sürdürülebilirlik kriterlerine göre tasarlanan yeni makaralı zincirler RoHS uyumlu malzemelerden yapıldığı ve hekzavalan krom (CrVI) içermediğinden son derece çevre dostudur.

Yeni geliştirilen zincirlerin temelinde karbon çeliği sağlamlığının özel yüzey kaplamalarla birleştirilmesi yer alır. Bu teknoloji zincirlerin, karbon çelik zincirlerin karakteristik olarak yüksek yorulma dayanımına ve gerilme dayanımına sahip olmasını gerektiren son derece aşındırıcı ortamlarda kullanım için ideal oldukları anlamına gelir. Özel çinko pul kaplamasının en önemli özelliği taban malzemeye son derece iyi yapışmasıdır. Bu sayede en zorlu çalışma koşullarında bile makaralı zincir korozyona karşı güvenli bir şekilde korunur.

Halen kullanımda olan zincirlerle yapılan ilave bir tuz püskürtme testi, zincirin korozyona karşı güvenli bir şekilde korunduğunu onaylamıştır.

Burçlar ve pimlerdeki özel kaplamalar, JWIS b.triton zincir yataklarındaki aşınmayı azaltır. Ekstrüzyonla imal edilmiş burçlar ve makaralar korozyona karşı dayanıklılığı daha da arttırır, çalışma sırasındaki uzamayı azaltır ve zincirin daha sessiz çalışmasını sağlar. b.triton zincirlerinin kullanıldığı uygulamalar için özel olarak geliştirilmiş yeni yağlama yağı iwiDUR G» korozyon ve aşınmaya karşı ilave koruma sağlar. Sonuç olarak JWIS b.triton zincirleri -10°C ila +130°C arasındaki sıcaklıklarda hatta alternatif bir yüksek sıcaklığa dayanıklı yağlama yağı kullanılırsa 150°C´ye kadar olan sıcaklıklarda kullanılabilir.

Münih merkezli zincir üreticisi iwis her türlü tahrik ve konveyör teknolojisi uygulamaları için bir dizi ürün sunmaktadır. Kapsamlı ürün portföyünde hassas ve yüksek performanslı makaralı zincirler; konveyör zincirleri; bakım gerektirmeyen ve korozyona dayanıklı zincirler; akümülasyon zincirleri; özel uygulamalara yönelik konveyör zincirleri; yaprak zincirler; üstü yassı zincirler; içi boş pimli zincirler; pimli fırın zincirleri ve tüplü konveyör zincirleri; tarım makineleri zincirleri ve aksesuarları ve otomotiv endüstrisi için eksantrik zinciri tahrik sistemleri yer almaktadır.

  • b.triton zincirin parçalarının her biri özel kaplamayla kaplanmıştır ve bu sayede daha dayanıklıdır.
  • b.triton iç ve dış zincir plakaları (sol üst): Yüksek performanslı kaplama korozyona karşı üstün koruma sağlar.
  • b.triton burçları (sağ üst): Ekstrüzyonla üretilen ve aşınmayı azaltan özel kaplamayla kaplanmış burçlar penetrasyona ve paslanmaya karşı koruma sağlar.
  • b.triton makaralar (sol alt): Dikişsiz bileşenler ve özel kaplama zincirin daha sessiz çalışmasını ve korozyona karşı koruma sağlar.
  • b.triton pimler (sağ alt): Çalışma sırasında optimum aşınma özellikleriyle birleştirilmiş korozyon koruması
Standart hale getirilmiş tuz püskürtme testinde iwis b.triton makaralı zincirlerin korozyona karşı yüksek seviyede dayanıklı olduğu kanıtlanmıştır.

Güç iletimi ve konveyör uygulamalarında mükemmel zincir sistemlerinin lider tedarikçisi olan iwis; aşağıdaki bölümler altında hizmet vermektedir:

iwis motorsysteme GmbH & Co KG: otomotiv endüstrisi için motor zamanlama sistemleri sağlar.

iwis antriebssysteme GmbH & Co KG: makine ve tesis mühendisliği, malzeme taşıma sistemleri, paketleme, basım ve gıda endüstrileri de dahil olmak üzere endüstriyel uygulamalar için  geniş bir yelpazede mükemmel makaralı ve konveyör zincirleri tedarik eder.

Önceleri Flexon GmbH olarak da bilinen iwis antriebssysteme GmbH: makaralı, konveyor, özel amaçlı ve bakla bant zincirler, modüler bantlar, ve tarım makineleri; dişlileri ve aksesuarları olarak zincir üzerine uzmanlaşmaktadır.

iwis systemtechnik GmbH ise sac metal delme; şekillendirme ve bükmenin yanı sıra muhafaza ve koruma teknolojilerinde uzmanıdır.

1916 yılında kurulmuş bir aile şirketi olan iwis, günümüzde 1500’ün üstünde kişiyi istihdam etmektedir. Şirketin Almanya (Münih, Landsberg, Wilnsdorf ve Sontra), Çek Cumhuriyeti, Çin ve ABD’deki üretim tesislerine ek olarak; Türkiye, Kanada, İngiltere, Fransa, Hong Kong, Hindistan, İtalya, Kore; Güney Afrika ve İsviçre de dahil olmak üzere pek çok Avrupa ve deniz aşırı ülkede kuruluşları bulunmaktadır.

Devamını oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com

Dişli Teknolojileri sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et