Bizimle bağlantı kurun

Etkinlikler

Çapak alma ve yüzey işleme optimizasyonunda yenilikler ve teknik bilgiler

Yayın tarihi:

on

Çapak alma ile kenar yuvarlama ve hassas yüzeylerin üretimi için bu derece  kapsamlı çözümlerin bir araya toplandığı bir başka fuar görülmemiştir: 170den fazla katılımcının, üretimde kalite adımlarına ait inovasyon ve teknolojileri, ürünleri ve hizmetleri tanıtacağı ve 8 – 10 Ekim 2019 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olan DeburringEXPO‘daki fuar sunumları, hem Tema Parkları hem bir Ar-Ge Standı ve hem de iki dilde düzenlenen Uzmanlık Forumu sayesinde etkileyici bir destek programıyla tamamlanacak.

3. DeburringEXPO, 170’den fazla katılımcısıyla, 2017’ye kıyasla yüzde 15 civarında bir büyüme kaydetmekle kalmadı, aynı zamanda hassas yüzeylerde çapak alma, yuvarlama ve polisaj konusunda dünyanın en kapsamlı çözüm yelpazesini de bir araya topladı. fairXperts GmbH & Co. KG Genel Müdürü ve DeburringEXPO organizatörü Hartmut Herdin, konuyla ilgili olarak, “Teknolojilerin, hizmetlerin ve hizmet sağlayıcıların, çözümlere odaklanmış böylesine bir konsantrasyonu, ziyaretçilere başka herhangi bir fuarda bulamayacakları türden bir kuş bakışı imkânı sağlıyor” demekte. Günümüzde endüstrinin birçok alanında vuku bulan değişiklikler, teknolojiyi takip etmenin nasıl da giderek daha önemli hale geldiğini açıkça ortaya koyuyor. Çapak almak ve yüzey polisaj işlemleri, son yıllarda firmalar için en önemli kalite ve rekabet faktörleri haline gelmiş durumda. Bunun bir göstergesi de özellikle üretim şirketlerine hitap eden çözümler konusunda, tedarikçilerin giderek daha fazla bir şekilde, erken ürün geliştirme sürecinde yer alan optimizasyon çözümlerini sunuyor olmaları. 

Sektör toplanıyor: Nice yenilikler tanıtılmayı bekliyor

Bu yılki DeburringEXPO’nun tüm fuar alanlarında sunulacak olan sayısız yeni ve geliştirilmiş teknolojilere, ürünlere ve süreçlere baktığımızda, yukarıda anlatılanlar daha da belirgin hale geliyor. Bunlar arasında, yüksek basınçlı jet su işlemleriyle veya ultrason/karbondioksit kar kullanarak tek adımda otomatik çapak alma ve polisaj sağlayan yenilikçi sistemler de var. Bundan başka ziyaretçileri, ECM ve TEM alanlarında, ince ve kalın sac çapak alma ve işlenmesi alanında yenilikler bekliyor olacak. Çapak alma gereç tedarikçileri, örneğin delik ve delik geçişlerini (otomatik/manuel) temizleme cihazları gibi çeşitli yeniliklerle hazır olacak Karlsruhe’de. Mikro işleme veya kullanıcı dostu yüzeylerin üretiminde bile, tanıtılacak olan yeni ve geliştirilmiş teknolojiler sayesinde, tüm işlemlerde yüksek hassasiyet ve verimlilik sağlamak artık mümkün.

Eklemeli üretim: 3D yazıcı çıktılarının üretim sonrası işlemleri 

Hem “Eklemeli Üretim Parçalarında Polisaj” konulu Tema Parkında hem de katılımcıların yeni tanıtımları sayesinde, bu etkinlikte ilk kez eklemeli üretim parçaların işlenmesi alanına eğilecek DeburringEXPO. Hartmut Herdin şunları belirtiyor: “Eklemeli İmalatın seri üretime giderek daha fazla entegre olmasıyla birlikte, 3D yazıcı çıktılarının yüzeylerine yönelik beklentiler de artmakta. Bu gelişmeleri yeni sergi formatımızda dikkate alıyoruz ve gelen ziyaretçi firma temsilcilerinin büyük ilgisini uyandırdık.” Fuarda tanıtılan ürünler spektrumu, destek parçalarının ayrıştırılması ve temizlemeden çıkarılmasından bitirme işlemine veya bir sonraki üretim aşamaları için yüzeyin hazırlanmasına kadar uzanmakta. Bu alanda da birkaç yenilik görmek mümkün olacak. 

Parça temizliği

Hem mükemmel bir işlev kalitesi hem de sonraki işlemlerin kalitesini garanti etmek adına; bileşenlerin teknik temizliği konusundaki artan talepler mevcut. Ne var ki çapakların ve tinsel çapakların güvenilir bir şekilde temizlenmesi yapılmadan bu kalite kriterleri karşılanamamakta. Çapak Alma Sonrası Temizlik İşlemleri konulu Tema Parkı hem katılımcılara hem de endüstriyel temizlik teknolojilerinin her alanından gelen diğer firmalara; istenilen temizlik kriterlerini güvenilir ve ekonomik bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için çözümler sunacak. 

Canlı sunum: Saç malzemede çapak alma süreç zinciri 

Bu yılki DeburringEXPO’nun öne çıkan etkinliklerinden bir tanesi de Saç Malzemede Çapak Alma adlı Tema Parkı olacak. Sektördeki uzmanlar ve pazar liderleriyle ortaklaşa başlatılan bu faaliyet, hem yağ alma, oksit tabakalarının çıkarılması; yuvarlama ve yüzey finiş gibi sac metal çapak alma işlemlerine atfedilen üretim adımlarını hem de bunlara ek olarak; çeşitli teknolojiler ve işlem akış süreçlerini gösterecek. “İşlem zincirinin tüm adımları, bir örnek parça kullanılarak; birebir canlı olarak görüntülenecek. Böylece, bu Tema Parkının daha önce görülmemiş biçimde bir performans gösterisi haline geleceğini düşünüyoruz” diyerek ekliyor Hartmut Herdin.

Optimize çapak alma ve polisaj konulu Almanca/İngilizce uzmanlık forumu

Bilgi aktarımı ve tecrübe alışverişi, her zamanki gibi DeburringEXPO’nun üç günlük Uzmanlık Forumunun odak noktası olacak. Hem sanayi hem de Ar-Ge alanlarından tanınmış uzmanların verecekleri 29 seminer; simultane olarak tercüme edilecek. Hartmut Herdin ekliyor: “Bunu yaparken, çapak alma teknolojileri ve hassas yüzeylerin üretimi konusunda giderek artan bilgi talebine cevap veriyoruz.” TU Darmstadt Enstitüsü, PTW, LIMA Ventures GmbH ve Fraunhofer IPK ile iş birliği içinde geliştirilen program, aşağıdaki altı seansa ayrılmış: Mekanik Çapak Alma, Eklemeli Üretim Parçalarında Polisaj, Çapak Alma ve Tek Seferde Fonksiyonel Yüzey İşleme, Temizleme ve Çapak Alma, Çapak Alma Genel (Kumlama, TEM ve Diğer İşlemler) ile Sac Çapak Alma. Seminerlere katılım, fuar ziyaretçileri için ücretsiz olacak.

Son teknolojik gelişmeler ve Ar-Ge alanındaki yenilikler

Bu yılki bir diğer yenilik ise Ar-Ge toplu standı olacak. Burada, ziyaretçilere son zamanlarda geliştirilen ve yakın gelecekte bizi bekleyen araştırmalar ve projeler hakkında bilgi edinme imkânı sağlanması amaçlanıyor.

Devamını oku
Yorum bırak

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etkinlikler

Sac levha işleme sektörünün geleceği EuroBLECH 2022’de şekillendi

Yayın tarihi:

on

Yazan

Uluslararası Sac Levha İşleme Teknolojisi Fuarı (EuroBLECH), Almanya’nın Hannover Fuar Merkezi’nde sektörü 26. kez bir araya getirdi. Bu yıl “Your gateway to a smarter future” sloganıyla kapılarını açan EuroBLECH 2022, üretim ve verimlilikte artış sağlayan akıllı çözümlere ve üretim zincirinde süregelen otomasyon ve dijitalleşmeye odaklandı. 25-28 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen fuarda, 39 ülkeden 1300 katılımcı firma üretimdeki en son yenilikçi çözümlerini sergiledi. Almanya haricinde; ABD, Avusturya, Belçika, Çin, Fransa, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Polonya, Portekiz ve Türkiye gibi ülkelerden gelen katılımcılarla bütün sac metal işleme teknoloji zincirini kapsayan etkinlik, 87 bin metrekarelik alana yayılan 9 sergi salonunda 15 teknoloji sektörüne tanıtım imkanı sundu.

Sac metal işleme sektörünün dünya çapında bir numaralı etkinliği olan fuar, pandemi koşullarının ardından son birkaç yıldır geliştirilen yenilikleri yakalamak ve hem yeni hem de mevcut ticari ilişkileri kaldığı yerden devam ettirmek için harika bir fırsat sundu. Fuar standlarındaki birçok canlı tanıtım, ticari kesimlerden gelen ziyaretçilere sac levha işlemenin her alanından makine ve sistemleri çalışırken ilk elden görme fırsatı sundu. 

EuroBLECH 2022 Sunum Alanı

Fuarda izlenebilecek birçok yeniliğin yanı sıra, EuroBLECH 2022 Sunum Alanı’nın hizmete girmesi de dikkat çekti. 4 günü boyunca ortalama 25 oturumun düzenlenmesine imkan veren EuroBLECH 2022 Sunum Alanı, katılımcılara; yenilikçi şirketler ile projeler konusunda çarpıcı bilgi alışverişleri, ilginç tartışmalar ve ticari ilişkiler ağını geliştirme fırsatları sundu.

EuroBLECH 2022’de öğrenci günü

Sac levha işleme sanayisinde gerçekleşmekte olan dijital dönüşüm ve buna bağlı olarak meslek profillerinde görülen değişim, genç kuşağı giderek daha önemli hale getirdi. Bunun dışında, son birkaç yılda yüz yüze etkinlikler ve iş ilişkileri geliştirme fırsatları yetersiz kaldığı için sektöre yeni girenlerin tutunabilmesi zorlaştı. Bu nedenle öğrencilere özel bir konsept geliştirilen EuroBLECH’de, öğrencilere 1 günlük ücretsiz gezme olanağı sunuldu.

 

Devamını oku

Etkinlikler

Ezber bozan teknolojilerin buluşacağı SAHA EXPO 2022 için geri sayım başladı

Yayın tarihi:

on

Yazan

816 üye firma ve 23 üniversite ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük savunma, havacılık ve uzay sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO 2022, 250 yabancı ve 750 yerli firmayı bir araya getirmeye hazırlanıyor. 25-28 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuara, fiziki olarak 30.000 profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

Savunma, havacılık ve uzay sanayi için en yenilikçi çözümler, gücünü ve kapasitesini artırmaya devam ediyor. Sektörün en büyük buluşması olan ve önemli iş birlikleri için etkin bir platform oluşturan SAHA EXPO, 50’den fazla ülkeden 250 yabancı ve 750 yerli firmayı bir araya getirmeye hazırlanıyor. Geçen yıl 18.000’in üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan SAHA EXPO, bu yıl 25-28 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde fiziki olarak 30.000 profesyonel ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor. Dev savunma sanayi şirketlerinden KOBİ’lere, üniversitelere, tedarikçilere ve Ar-Ge merkezlerine kadar savunma, havacılık ve uzay sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirecek olan SAHA EXPO hem katılımcılara hem de ziyaretçilere önemli iş birliği fırsatları sunacak. Havacılık, denizcilik ve uzay sektörlerinde stratejik öneme sahip birçok ürün ilk kez tanıtılacak. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın katılım ve destekleriyle düzenlenen, 50’den fazla ülkeden 1.000’e yakın şirketi bir araya getirmeyi hedefleyen SAHA EXPO Fuarı, yerli üretim potansiyelindeki artışı ve bağımsız üretim gücünü gözler önüne serecek. SAHA EXPO 2022; BAYKAR, ASELSAN, TUSAŞ (TAI & TEI), ROKETSAN, HAVELSAN, OTOKAR, BMC, STM, FNSS, TAIS, LEONARDO UK, THALES, DASSAULT SYSTEMES, BARZAN, FED JSC IVCHENKO-PROGRESS ve MOTOR SICH gibi dünya çapında tanınan markaları ağırlayacak.

SAHA EXPO METAVERSE alanında bir ilk olacak

Bu yıl farklı bir bakış açısıyla tasarlanan sergi salonları, fuar dünyasında daha önce görülmemiş “İpek Yolu” tarzında hayata geçirildi. SAHA EXPO 2022’nin yeni planlama sanatı, stantlara erişimi kolaylaştırıyor, ziyaretçilerin kusursuz bir şekilde gelmesini sağlıyor ve katılımcı markalama fırsatlarını en üst düzeye çıkarıyor. Savunma, havacılık ve uzay fuarcılığında ilk kez “metaverse” fuarı düzenlenecek. SAHA EXPO METAVERSE dünyanın dört bir yanından ziyaretçilere, avatarları ile sergiyi ziyaret etme ve projeleri inceleme olanağı sağlayacak.

Geniş kapsamlı bir ekosistemi kapsayan SAHA EXPO Fuarı, küçük işletmelere ve Startup şirketlere, büyük şirketlerin yanı sıra kendilerini ve ürünlerini tanıtma fırsatı verecek. Fuar süresince uluslararası paneller ve imza törenleri gerçekleştirilecek. SAHA Girişim Programı kapsamında girişimciler, fuar süresince sundukları projelerle kendilerini tanıtırken, birçok sanayici ve yatırımcı ile tanışma fırsatı bulacak. Bu yıl 6 salonda, 60.000 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan ve 30.000 profesyonel ziyaretçinin beklendiği fuarda, 10.000 civarında B2B, B2G ve G2G görüşmelerinin yapılacağı tahmin ediliyor.

Devamını oku

Etkinlikler

İmalat sanayinin ihracat hedefleri, Win Eurasia ile desteklendi

Yayın tarihi:

on

Yazan

Avrasya’nın lider sanayi fuarı Win Eurasia, yeni tarihinde ve yeni yerinde endüstri profesyonellerini bir kez daha bir araya getirdi. Bu yıl 5G teknolojisini imalat sanayi ile tanıştıran fuar, 24 bin metrekarelik alanda, 17 ülkeden 500’ün üzerinde katılımcıyı ve 92 ülkeden 35.728 ziyaretçiyi ağırladı. 

Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen Avrasya’nın lider sanayi fuarı Win Eurasia, 8-11 Haziran tarihlerinde yenilenen İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi. ‘Endüstriyel Dönüşüm’ teması etrafında şekillenen etkinliklerle; lojistik, tedarik zinciri yönetimi, kaynak ve robotik kaynak teknolojileri, otomasyon ve akışkan gücü sistemleri, endüstriyel üretim makineleri, enerji, elektrik ve elektronik alanlarında geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistem 4 gün boyunca sektör profesyonelleriyle buluştu. Uluslararası düzeyde gerçekleşen iş birlikleri ve Alım Heyeti organizasyonu ile fuar; Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda orta-yüksek teknoloji ürünlerin ihracatındaki payını yüzde 44,2’ye çıkarılması ve toplam imalat sanayi ihracatının 210 milyar dolara çıkarılması hedeflerine giden yolda büyük katkı sağladı.

Endüstriyel 5G’ye yoğun ilgi

Her yıl geleceğin teknolojilerine ışık tutmaya devam eden Win Eurasia’da görücüye çıkan 5G teknolojisinin gerçek zamanlı kullanıldığı 5G Arena Özel Alanı da yer aldı. Vodafone Business ana sponsorluğunda; Nokia, MEXT ve Deutsche Messe çözüm partnerliği ile inşa edilen 5G Arena’da dikey sektörlere teknoloji çözümü sunan yerli ve uluslararası markalar ile Türkiye’nin ilk endüstriyel 5G senaryoları ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Fuarda, ticarileşen 5G uygulamasının Türkiye’de ilk defa sergilenmesinin yanında Türkiye’nin ilk bağımsız 5G altyapısı halka açık şekilde kurulurken endüstriyel robotların ilk kez 5G üzerinden gerçek zamanlı ve düşük gecikmeli kablosuz konuşmaları da gerçekleştirildi. Ayrıca uzaktan ameliyatların teoriden pratiğe dönüştürüldüğü anlar ilk kez Win Eurasia’da gösterildi. 5G’ye bağlanan Boston Dynamics’in robot köpeği Spot ve Türkiye’de ilk defa sergilenen insansı robotik el ise ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 

Fuarda yer alan Endüstri 4.0 Festival Alanı, Basınçlı Hava Özel Alanı, Jeneratör Özel Alanı, Proses Otomasyonu Özel Alanı ve Robot Otomasyon Özel Alanı ile farklı endüstriyel alanlarda faaliyet gösteren profesyoneller ilgi duydukları konularda detaylı bilgilere sahip olma şansı yakalarken; Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) ve Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) iş birliğiyle, 18 ülkeden 150’nin üzerinde özel nitelikli satın almacının yer aldığı kapsamlı bir Alım Heyeti organizasyonu da gerçekleştirildi.

İmalat sanayindeki üretici ve sektör profesyonellerini bir araya getirecek olan bir sonraki Win Eurasia Fuarı, 7-10 Haziran 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Devamını oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com