Bizimle bağlantı kurun

Etkinlikler

İmalat sanayisinin buluşma noktası Win Eurasia Hybird’e büyük ilgi

Yayın tarihi:

on

Hannover Fairs Turkey, 10-13 Kasım 2021 tarihleri arasında imalat sanayisinin önde gelen firmalarını, Türkiye’nin ilk hibrit sanayi fuarı WIN EURASIA Hybrid’te bir araya getirdi. Açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyüdede ve TIM Başkanı İbrahim Gülle’nin de katıldığı WIN EURASIA Hybrid; 16 ülkeden fiziksel ortamda 467, dijital ortamda 80 katılımcı firmayı, 78 ülkeden 30 bin 728 ziyaretçiyle buluşturdu. 

Ticaret Bakanlığı’nın Alım Heyeti Programı desteği ve Deutsche Messe’nin global ağı sayesinde, ihracatta hedef ülke durumundaki Rusya, Mısır, Tunus, Fas, Irak, Bulgaristan, Çekya, İran, Katar gibi toplamda 16 ülkeden 250’den fazla satın almacı Türk üreticilerle bir araya gelerek, yeni ihracat anlaşmaları gerçekleştirdiler.

Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen Avrasya’nın lider sanayi fuarı WIN EURASIA Hybrid, iki yıl aradan sonra yirmi yedinci kez imalat sektörünü bir araya getirdi. “Endüstriyel Dönüşüm” teması altında gerçekleşen fuarda imalat sektörünün temsilcileri en son teknoloji ürünlerini tanıtma fırsatı buldular.  

WIN EURASIA Hybrid’in açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, makinası akıllı ve verimli olmayan, üretim hatlarında otomasyonda dijitalleşmeden yoksun imalat dallarının yok olacağı bir döneme girildiğine işaret ederken fuarın temasının endüstriyel dönüşüm olarak belirlenmesinin vizyoner bir yaklaşım olduğunu belirtti. 

Fuarı ziyaret eden TİM Başkanı İsmail Gülle ise yaptığı açıklamada, “Pandemi sonrasında fuarların başlaması ticari hareketliliği de beraberinde getirdi.  Pandemi döneminden sonra dünyadaki ticari koşulların değişmiş olduğunu görüyoruz. Bu durum ülkemiz için önemli bir avantaj sağladı. Özellikle Türkiye’ye, Türkiye’nin üreticilerine ve Türk ürünlerine olan teveccühün yükselmiş olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Makine sektörü de ülkemizin önemli sektörlerinden biri. Sektörün ihracat faaliyetleri olumlu bir seyirde gidiyor, şu ana kadar %30’luk bir artış elde edildi. Makine sektörü ihracatını en çok artıran sektörler içinde” dedi.  

İmalat sanayisi WIN EURASIA Hybrid ile ihracat atağı yaptı!

16 ülkeden fiziksel ortamda 467, dijital ortamda ise 80 katılımcı firmanın; 78 ülkeden 30 bin 728 ziyaretçiyle buluştuğu WIN EURASIA Hybrid Türkiye imalat sanayisi için önemli iş birliği ve ihracat anlaşmalarının yapıldığı büyük bir ticari etkinliğe dönüştü. 

Anadolu’dan 30 şehirden, ticaret ve sanayi odaları iş birliğiyle 55 otobüsle İstanbul’a gelen heyetlerin de katıldığı WIN EURASIA Hybrid’te Ticaret Bakanlığı’nın Alım Heyeti Programı kapsamında da katılımcı firma temsilcileri; ihracatta artış hedeflenen ülkelerden 250’den fazla satın almacı bir araya gelerek yeni ihracat iş birlikleri gerçekleştirdiler.

WIN EURASIA HYBRID’e dijital ortamda katılanların sayısı dikkat çekti!

Türkiye’de yapılan ilk hibrit sanayi fuarı olan WIN EURASIA Hybrid, fiziksel ortamın yanı sıra fuarın dijital platformunda da katılımcı firmaları ziyaretçilerle bir araya getirdi. Dijital katılımcılar; sanal ortamda, fuar stantlarında sohbet fonksiyonları, birebir görüntülü görüşmeler ile satın alma yetkililerini ağırlama; ürünlerini 3 boyutlu sergileme imkânı buldular. Fuar alanında kurulan Dijital Pavilyon’da ise fiziki ziyaretçiler, sektör lideri firmalarla dijital görüşmeler yaparak iş birliği geliştirme fırsatı yakaladılar.

Konferansların da dijital ortama taşındığı fuarda; konuşmacılar ister fuar alanında, isterlerse bulundukları yerden dijital sunum yapabilirken dinleyiciler de istedikleri yerden konferansları takip etme şansı buldular. Fuar süresince 30 panel, 51 marka ve 61 konuşmacının yer aldığı konferanslar, fiziksel ortamdaki izleyicilerin yanı sıra dijital platformlarda 2.646 kişi tarafından takip edildi.

Ayrıca, sektör profesyonelleri, fuarın dijital bölümünde, yer alan firmalara 20 Kasım 2021 tarihine kadar www.win-eurasia.com üzerinden ulaşabilecekler.

Fuarlar da dönüşüyor!

WIN EURASIA Hybrid’in açılış konuşmacılarından Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Jochen Köckler, yaptığı değerlendirmede pandeminin her alanda olduğu gibi fuar sektöründe de değişimi beraberinde getirdiğini söyledi. Dr. Köckler, “Pandemide biz de işlerimizi dijital ortama taşıdık. Connection Days platformu üzerinde düzenlediğimiz etkinlerde uzaktan da olsa endüstriler özelinde firmaların ve profesyonellerin bir araya gelmesini sağladık. Şimdi burada WIN EURASIA Hybrid’te bir ilki gerçekleştirerek imalat sanayi temsilcilerini hem fiziksel hem de dijital ortamda buluşturduk. Bakalım önümüzdeki yıllar bize neler gösterecek, belki de fuarın yüzde 30’ü dijital ortamda gerçekleşecek” dedi.

Toplum 5.0 fuara damgasını vurdu!

WIN EURASIA Hybrid kapsamında düzenlenen konferanslarda dikkat çeken başlıklardan biri Toplum 5.0 oldu. Toplum 5.0 Akademi üyelerinin katıldığı panelde geleceğin en büyük becerisi olarak gösterilen “Teknolojiye Adaptasyon”un, Toplum 5.0 kavramının temel taşı olduğu vurgulandı. Önümüzdeki 10 sene içinde dünya verimliliğinin %60’ının otonomiden geleceği ve makineler ile robotları daha fazla göreceğimizin belirtildiği panelde insanların makinelerle rekabet edebilmesinin iki temel beceri ile gerçekleşebileceği; bunların da “Duygusal Zekâ” ve “Yaratıcılık” olduğu belirtildi. Bu iki becerinin kazanılması için teknoloji ile insan arasına “Toplum 5.0” kavramının konumlandırılması gerektiğinin konuşulduğu panelde hibrit insan olmanın önemi vurgulandı. 

Yeni Yer, Yeni Tarih, Yepyeni Bir Fuar Deneyimi!

2000 yılından bu yana aynı fuar alanında gerçekleşen WIN EURASIA fuarı, önümüzdeki yıl katılımcı ve ziyaretçilere daha iyi bir fuar deneyimi sunmak amacıyla İstanbul Fuar Merkezi’ne taşınıyor. 8-11 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleşecek WIN EURASIA 2022’de şimdiden heyecan verici gelişmeler yaşanıyor.

Devamını oku
Yorum bırak

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etkinlikler

Makine sektörünün kıtalararası buluşma noktası BUMATECH, 29 Kasım’da başlıyor

Yayın tarihi:

on

Yazan

Makine imalat sektörünün Bursa’daki kıtalararası buluşması Bursa Makine Teknolojileri Fuarları BUMATECH, 29 Kasım – 2 Aralık tarihlerinde bir kez daha makine sektörünü ağırlıyor.

Makine imalat sektörünün kıtalararası buluşma adresi BUMATECH, Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile 29 Kasım – 2 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenleniyor. Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen BUMATECH, uluslararası nitelikteki 21. Bursa Metal İşleme Teknolojileri 14. Saç İşleme Teknolojileri ve 20. Otomasyon Fuarlarını tek çatı altında buluşturuyor.

Özellikle sac işleme teknolojilerinin yoğun olduğu bu fuarda; robotik sistemlerden 3 boyutlu yazıcı ve tarayıcılara, otomasyon teknolojilerinden hidrolik pnömatik ve robotik sistemlere, fiber lazer optik kesim makinelerinden CNC tezgâhlara kadar son teknoloji inovasyon ürünlerin de sergileneceği BUMATECH’te atölye ekipmanları, CAD/CAM, madeni yağlar, kompresörler vinçler, takım ve torna tezgahlarının yanında iş ve işçi güvenliği malzemeleri ve kalite kontrol, ölçme cihazları da öne çıkıyor.

Sektörün önemli temsilcileri BUMATECH’te buluşuyor

BUMATECH, 7 salondan oluşan 40 bin metrekarelik alanda 70 ülkeden 45 bine yakın nitelikli ziyaretçiyi ağırlıyor.  Almanya, Avusturya, Belçika, Çin, Finlandiya, Tayvan, USA, Hollanda gibi ülkelerden makine imalat sektörünün önemli temsilcilerini ağırlayacak olan fuar, yeni iş bağlantılarıyla Türkiye’nin ihracat bilançosuna da önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

BUMATECH’e yoğun ilgi

Fuara ev sahipliği yapan Bursa, makine sektöründeki güçlü üretim altyapısı ve kalitesiyle, küresel ligdeki güçlü konumuyla bu ev sahipliğini sonuna dek hak eden Bursa’da, metal işleme ve takım tezgâhları ile kaldırma ve taşıma ekipmanları, soğutma ve havalandırma ekipmanları ile tarım – ormancılık ve gıda makineleri ağırlıklı makine üretimi yapılıyor.

Makine sanayi için önemli bir lokasyon olan Bursa, ithalat ve ihracat süreçlerinde ulaşım ve konum konusunda hem katılımcılara hem de ziyaretçilere kolaylık sağlıyor. Bu sebeple BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri fuarlarına olan yoğun ilgi aylar öncesinden yerlerin tükenmesi ile kendisini gösterdi.  Sektör liderlerinin bir araya geldiği fuarda katılımcı olarak yer almak isteyen öncü firmalar büyük bir heyecanla yer açılmasını bekliyor.

Sektörün uluslararası arenada rekabet gücünü artırıyor

Robotik sistemlerden 3 boyutlu yazıcı ve tarayıcılara, fiber lazer optik kesim makinelerinden CNC tezgâhlara kadar son teknoloji inovasyon ürünleri ile her türlü makine yan sanayi ekipman ve malzemelerine kadar zengin bir portföye sahip fuar, imalat sektörünün büyümesinde önemli rol üstleniyor. Her geçen gün iddiasını güçlendiren sektör, Endüstri 4.0 ile gerçekleşen dijital atılımlar sayesinde uluslararası arenada rekabet gücünü artırıyor. Fuarın, yeni iş birliği köprüleri kurarak, bu yükselişe ivme katması bekleniyor.

BUMATECH, 29 Kasım– 1 Aralık tarihleri arasında 10.00 – 19.00, son gün olan 2 Aralık Cumartesi günü ise 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Devamını oku

Etkinlikler

Sac levha işleme sektörünün geleceği EuroBLECH 2022’de şekillendi

Yayın tarihi:

on

Yazan

Uluslararası Sac Levha İşleme Teknolojisi Fuarı (EuroBLECH), Almanya’nın Hannover Fuar Merkezi’nde sektörü 26. kez bir araya getirdi. Bu yıl “Your gateway to a smarter future” sloganıyla kapılarını açan EuroBLECH 2022, üretim ve verimlilikte artış sağlayan akıllı çözümlere ve üretim zincirinde süregelen otomasyon ve dijitalleşmeye odaklandı. 25-28 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen fuarda, 39 ülkeden 1300 katılımcı firma üretimdeki en son yenilikçi çözümlerini sergiledi. Almanya haricinde; ABD, Avusturya, Belçika, Çin, Fransa, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Polonya, Portekiz ve Türkiye gibi ülkelerden gelen katılımcılarla bütün sac metal işleme teknoloji zincirini kapsayan etkinlik, 87 bin metrekarelik alana yayılan 9 sergi salonunda 15 teknoloji sektörüne tanıtım imkanı sundu.

Sac metal işleme sektörünün dünya çapında bir numaralı etkinliği olan fuar, pandemi koşullarının ardından son birkaç yıldır geliştirilen yenilikleri yakalamak ve hem yeni hem de mevcut ticari ilişkileri kaldığı yerden devam ettirmek için harika bir fırsat sundu. Fuar standlarındaki birçok canlı tanıtım, ticari kesimlerden gelen ziyaretçilere sac levha işlemenin her alanından makine ve sistemleri çalışırken ilk elden görme fırsatı sundu. 

EuroBLECH 2022 Sunum Alanı

Fuarda izlenebilecek birçok yeniliğin yanı sıra, EuroBLECH 2022 Sunum Alanı’nın hizmete girmesi de dikkat çekti. 4 günü boyunca ortalama 25 oturumun düzenlenmesine imkan veren EuroBLECH 2022 Sunum Alanı, katılımcılara; yenilikçi şirketler ile projeler konusunda çarpıcı bilgi alışverişleri, ilginç tartışmalar ve ticari ilişkiler ağını geliştirme fırsatları sundu.

EuroBLECH 2022’de öğrenci günü

Sac levha işleme sanayisinde gerçekleşmekte olan dijital dönüşüm ve buna bağlı olarak meslek profillerinde görülen değişim, genç kuşağı giderek daha önemli hale getirdi. Bunun dışında, son birkaç yılda yüz yüze etkinlikler ve iş ilişkileri geliştirme fırsatları yetersiz kaldığı için sektöre yeni girenlerin tutunabilmesi zorlaştı. Bu nedenle öğrencilere özel bir konsept geliştirilen EuroBLECH’de, öğrencilere 1 günlük ücretsiz gezme olanağı sunuldu.

 

Devamını oku

Etkinlikler

Ezber bozan teknolojilerin buluşacağı SAHA EXPO 2022 için geri sayım başladı

Yayın tarihi:

on

Yazan

816 üye firma ve 23 üniversite ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük savunma, havacılık ve uzay sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO 2022, 250 yabancı ve 750 yerli firmayı bir araya getirmeye hazırlanıyor. 25-28 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuara, fiziki olarak 30.000 profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

Savunma, havacılık ve uzay sanayi için en yenilikçi çözümler, gücünü ve kapasitesini artırmaya devam ediyor. Sektörün en büyük buluşması olan ve önemli iş birlikleri için etkin bir platform oluşturan SAHA EXPO, 50’den fazla ülkeden 250 yabancı ve 750 yerli firmayı bir araya getirmeye hazırlanıyor. Geçen yıl 18.000’in üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan SAHA EXPO, bu yıl 25-28 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde fiziki olarak 30.000 profesyonel ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor. Dev savunma sanayi şirketlerinden KOBİ’lere, üniversitelere, tedarikçilere ve Ar-Ge merkezlerine kadar savunma, havacılık ve uzay sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirecek olan SAHA EXPO hem katılımcılara hem de ziyaretçilere önemli iş birliği fırsatları sunacak. Havacılık, denizcilik ve uzay sektörlerinde stratejik öneme sahip birçok ürün ilk kez tanıtılacak. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın katılım ve destekleriyle düzenlenen, 50’den fazla ülkeden 1.000’e yakın şirketi bir araya getirmeyi hedefleyen SAHA EXPO Fuarı, yerli üretim potansiyelindeki artışı ve bağımsız üretim gücünü gözler önüne serecek. SAHA EXPO 2022; BAYKAR, ASELSAN, TUSAŞ (TAI & TEI), ROKETSAN, HAVELSAN, OTOKAR, BMC, STM, FNSS, TAIS, LEONARDO UK, THALES, DASSAULT SYSTEMES, BARZAN, FED JSC IVCHENKO-PROGRESS ve MOTOR SICH gibi dünya çapında tanınan markaları ağırlayacak.

SAHA EXPO METAVERSE alanında bir ilk olacak

Bu yıl farklı bir bakış açısıyla tasarlanan sergi salonları, fuar dünyasında daha önce görülmemiş “İpek Yolu” tarzında hayata geçirildi. SAHA EXPO 2022’nin yeni planlama sanatı, stantlara erişimi kolaylaştırıyor, ziyaretçilerin kusursuz bir şekilde gelmesini sağlıyor ve katılımcı markalama fırsatlarını en üst düzeye çıkarıyor. Savunma, havacılık ve uzay fuarcılığında ilk kez “metaverse” fuarı düzenlenecek. SAHA EXPO METAVERSE dünyanın dört bir yanından ziyaretçilere, avatarları ile sergiyi ziyaret etme ve projeleri inceleme olanağı sağlayacak.

Geniş kapsamlı bir ekosistemi kapsayan SAHA EXPO Fuarı, küçük işletmelere ve Startup şirketlere, büyük şirketlerin yanı sıra kendilerini ve ürünlerini tanıtma fırsatı verecek. Fuar süresince uluslararası paneller ve imza törenleri gerçekleştirilecek. SAHA Girişim Programı kapsamında girişimciler, fuar süresince sundukları projelerle kendilerini tanıtırken, birçok sanayici ve yatırımcı ile tanışma fırsatı bulacak. Bu yıl 6 salonda, 60.000 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan ve 30.000 profesyonel ziyaretçinin beklendiği fuarda, 10.000 civarında B2B, B2G ve G2G görüşmelerinin yapılacağı tahmin ediliyor.

Devamını oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com