Bizimle bağlantı kurun

Dişli Kesici Takımlar

Yeni uçlar yeni imkânlar sunar

Yayın tarihi:

on

Uç kısmı değiştirilebilir matkaplar nispeten yeni bir takım geliştirme alanıdır. Bu matkaplar, çok sayıda delik için önemli avantajlar sunarak kendileri için piyasada özel bir konum oluşturmayı başarmışlardır. Genel olarak bu matkaplar; delik çapı ile tolerans aralığının bir kombinasyonuyla tanımlanan bir ara bölgeyi kapsamaktadır. Bu ara bölge, yekpare karbür matkaplar ile değiştirilebilir takma uçlu matkaplar arasında kalan (bazen de örtüşen) alanların bazılarını ihtiva etmektedir.

Ancak günümüzün işleme dünyasında rekabet edebilme şansına sahip olmak için uç kısmı değiştirilebilir kavramı, daha yüksek beklentileri bile daha iyi karşılayabilmek maksadıyla, bir adım ileri atmalıdır.

Farklı kabiliyetlere sahip matkaplar tipine göre; yekpare karbür, değiştirilebilir takma uçlu ve uç kısmı değiştirilebilir matkaplardır. Hepsi de aşağı yukarı, takım geliştirmede olduğu kadar delik ihtiyaçları ve takımlama için uygulama sınırlamalarına göre kendilerine özgü uygulama alanlarına sahiptir. Bugün bu birkaç matkap tipi, hiçbir şekilde sabit kalmayan ve değişen matkap gelişimleri ile kabiliyetlerine uygun şekilde evrimleşen, talaşlı imalatın alt alanlarından birini oluşturan delik delme alanına egemendir.

Uzun bir süredir gelişim için yüksek potansiyele sahip, 12 mm’den ile 30 mm’ye kadar çap ve çapın 3 ila 5 katı derinlik özelliğinde, çok sayıda delik tipi bulunmaktadır. Bu durum, özellikle performans ile beraber güvenlik, takım ömrü ve delik kalitesinde tutarlılık ile de ilgilidir. Kılavuz çekilecek delikler, raybalanacak delikler, ısı eşanjörlerindeki boru-levha delikleri, daha hassas seri üretim delikler ve genel olarak daha derin delikler tipik deliklerdir. Bu deliklerin ortak özelliği, genellikle yüksek matkap hassasiyeti gerektiren IT9 ile 10 arası orta tolerans seviyesi ile sınırlanmış olmalarıdır.

Dar tolerans aralığına sahip bu geniş uygulama alanında bir takımdan beklentiler çok yüksektir. Konu uç kısmı değiştirilebilir matkap teknolojisi olduğunda, bu alan için ölçü ve tasarım ile ilgili olarak, kabul edilebilir uç konsepti için minimum ve maksimum ölçüler, takım yönetimi ve olası işleme performansı gibi hem uygulama hem de kapasite sınırlamaları mevcuttur. Delik çapı, toleransları, derinliği ve kalitesi ile birlikte uygulama açısından doğru ara alan için bu uç kısmı değiştirilebilir matkaplar mükemmel bir çözümdür.

Başlangıçta uygulamaya bağlı olarak, uç kısmı değiştirilebilir matkabın ilgili tolerans alanındaki delikleri ve Ra 2.5 mikron seviyesinde yüzey kalitesini garanti ettiğinden söz edilebilir. Bazı durumlarda delik derinliği kapasitesi için, daha kısa ve ara uzunlukların bulunmasının yanında daha yüksek derinlik özelliği de gerekebilir. Aynı zamanda daha yüksek kararlılık ile birlikte kademeli ve havşalı delik oluşturma kabiliyeti seçeneklerinin de olması gereklidir. Bugün önemli olan bir diğer nokta ise; daha yüksek nüfuziyet hızları, daha uzun ve yüksek istikrara sahip uç takım ömrü potansiyelidir. Verimlilik açısından ise uçların kolay, hızlı ve tezgâh için hataya imkan vermeyecek şekilde değiştirilebilmeleri gerekmektedir.

Uç kısmın değiştirilebilir olma kavramı birkaç yıldan beri piyasadadır ve tasarıma bağlı olarak değişen oranlarda başarı yakalamıştır. Bu tipte bir değiştirilebilirlik kavramı ile yeni neslin daha başarılı olması için üstesinden gelinmesi gereken bazı potansiyel zayıflıklar bulunmaktadır. İyileştirilmesi gereken ana alanlar arasında daha yüksek mukavemet ve arayüz kararlılığı, kesme sırasında daha düşük titreşim ve daha yüksek kesme değerleri gibi hususlar bulunmaktadır. Uygulama ve uç değiştirme sırasında kullanıcı dostu olması, talaş tahliyesindeki verimi, delik kalitesinde tutarlılık ve üretimde matkabın güvenilirliği gibi öncelikli olan noktalar arasındadır.

Rüştünü ispatlamış başka matkap kavramları ve bu tipte potansiyel dezavantajlar varken neden uç kısmı değiştirilebilir matkap kullanmalı?

Özellikle de yeni nesil tip başta olmak üzere bu tip matkap çok sayıda avantajı beraberinde getirmektedir:

  • Daha kısa işleme süresi, daha hızlı işleme alma, daha uzun takım ömrü ve daha yüksek tezgâh kullanımı gibi parametrelerin herhangi birinden de görülebileceği gibi delik başına daha düşük maliyet elde edilebilir:
  • Daha kısa uç değiştirme süresi ile verimlilik artışı matkap uçlarının değiştirme yöntemi ile daha yüksek çalışma güvenliği. Burada yeni arayüz tasarımı anahtar faktördür.
  • İşleme sırasında bir matkabın güvenilirliği, verimliliğin artması için de potansiyel bir faktördür. Bu güvenilirlik matkabın; farklı deliklerin, kurulumların ve malzemelerin sahip olduğu değişen taleplere cevap verme kabiliyetinden etkilenir.
  • Güvenlik; hurdaya çıkacak olan parça üretme riskini, gereksiz bekleme süresini ve takım kırılmalarını etkilediğinden önemli ölçüde takım tasarımına bağlıdır,
  • Takımların taşlama, kaplama, taşıma ve depolanmasından oluşan “takım yenileme” olgusunun ortadan kaldırılması. Matkap uçları bir kez kullanılmasına rağmen daha düşük takım maliyeti ortaya çıkmaktadır.
  • Geniş matkap çeşitleri; özelleştirilmiş ve genel amaçlı çözümler ihtiva eden optimizasyon ile en yakın ihtiyaç seviyesinin belirlenmesine imkan sağlar.
  • Son işlemlerin kalite taleplerinin iyileştirmesini veya daha iyi karşılanmasını temin etmek için, takip eden ardışık operasyonlar daha iyi hazırlanabilir.

Yeni nesil olarak piyasaya sunulan uç kısmı değiştirilebilir matkap; bu büyüyen delik delme ara alanında daha iyi işleme ekonomisi sunmak için geliştirilmiştir. Yeni matkap, modern yekpare karbür ve değiştirilebilir takma uçlu matkaplara alternatif olarak avantajlı konumuyla programa dahil edilmiş yapıdadır.

Hali hazırda geliştirilmiş matkap konsepti, şu anda modası geçmiş değiştirilebilir takma uçlu matkap konseptlerinin, çeşitli helisel matkapların, kürek matkapların, vb’lerinin egemen olduğu uygulama alanlarında gelişmiş bir alternatif sunmayı amaçlamaktadır. Bugün; yeni tok, mikro tanecikli, PVD kaplamalı sementit karbür uç kalitesini ihtiva eden nüfuziyet hızı, ince işleme kabiliyeti, güvenilirlik ve takım kullanımının gelişmiş bir kombinasyonu tedarik edilebilmektedir. Bu yeni kavram ile gelen diğer önemli bir avantaj sadece uygun olması değil, uygulamaları da optimize etme özelliğidir. Bu güvenli yeni teknolojiyi; matkap ile uç arasındaki yüksek hassasiyette ara yüz, benzersiz kanal tasarımı, gelişmiş kesici kenar ile birlikte çap aralığı ve adımlar, uzunluk ve sap alanlarındaki mevcut seçenekleri ile tedarik etmek mümkündür.

Ucu değiştirilebilir matkaplar için bu yeni konsept, geniş bir aralıktaki uygulamalar, delik hacimleri, delik tipleri, takım tezgahları, fener mili hız aralıkları ve kurulumlara uygun olacak şekilde geliştirilmiştir:. Değiştirilebilir takma uçlu matkapların kullanılamayacağı düşük tezgâh özelliklerinde kullanılabilecek bir çözüm olarak da görülebilir. Ancak, büyük ve daha güçlü tezgâhların sunduğu potansiyellerin iyi bir şekilde kullanılması için de ideal bir çözümdür. Başlangıcından itibaren bu matkap için geliştirme kriterleri, herhangi bir uygulamada ilk andan itibaren yeterli şekilde çalışması, daha düzgün kesme etkisi yaratması ve tezgâhta uçların kolayca değiştirilebilir olmasıdır.

Bugün yeni bir uç kısmı değiştirilebilir matkap; sadece düz delikler ile sınırlandırılmamalı, aynı zamanda grup delik delme, birbirine çapraz geçen delikleri delme, iç bükey ve dış bükey giriş ve çıkış yapma ile birlikte açısal yüzeylere sahip iş parçalarına girebilme gibi özelliklere de sahip olacak şekilde çok yönlü olmalıdır. Sonuç olarak matkap, geniş kapsamlı uygulamalarda kullanım için onu uygun hale getiren uygulanabilir kesme değerleri açısından da geniş bir pencereye sahip olmalıdır.

Bu haberi PDF olarak indirmek için tıklayın>>

Dişli Kesici Takımlar

Sandvik Coromant yeni kanal açma takımlarını piyasaya sürüyor

Yayın tarihi:

on

Yazan

Talaşlı imalat sektörünün lideri, Sandvik Coromant, daha küçük çaplar için tasarlanmış delik içi ve alına kanal açma kesici uç serisi CoroCut® QI‘yi piyasaya sürdü. Daha hafif bir kesme işlemi ve düşük kesme kuvvetleri sağlamaya yönelik optimize edilmiş CoroCut® QI, yüksek uygulama güvenliği, güvenli kanal açma işlemleri ve hassas talaş tahliyesi sunarak yüksek yüzey kalitesine sahip kanallar sağlar.

CoroCut® QI ilavesi, halihazırda dilimleme için CoroCut® QD ve güvenli alına kanal açma için CoroCut® QF’den oluşan CoroCut® Q platformunu tamamlar. CoroCut® QI, özellikle daha küçük çaplar için tasarlanmış çok sayıda kesme ve kanal açma uygulamalarına yönelik geniş kapsamlı optimize edilmiş bir takım seçimi sunar. Tüm kesici uçların hem delik içi hem de alına kanal açma takım tutucularına oturması, kullanıcılar için doğru takım seçimini kolaylaştırır.

CoroCut® QI, T-max Q-Cut® 151.3 programının bir güncellemesidir ve uygulama alanları, delik içi kanal açma ve alına kanal açma olarak ayrılır. Hem delik içi hem de alına kanal açma takımları için daha sıkı kenar yuvarlama toleransları ve içten kesme sıvısı ile desteklenen geliştirilmiş tasarım, daha iyi talaş kontrolü, %10 verimlilik artışı ve %20 daha uzun takım ömrü sağlar.

CoroCut® QI’nin temel özellikleri arasında daha hafif kesme işlemi ve titreşimsiz işleme imkanı sunan kesme kuvvetleri için optimize edilmiş kesici uç yuvası açısı ve minimum kesici uç hareketi sağlayan sabit ve hassas kesici uç pozisyonu için bir raylı uç yuvası bulunur. Ayrıca, vida bağlamalı takım tutucular, stabilite ve yüksek uygulama güvenliği sağlarken yüksek kenar çizgisi kalitesine sahip kesici uçlar, takım ömrünü ve yüzey kalitesini artırır.

Sandvik Coromant CoroCut® Q platformunun Ürün Müdürü Angélica González, “Kanal açma, hakim olması zor bir teknik olabilir,” diyor. “Uzun kullanma mesafeleri, zor talaş tahliyesi ve sıkışmış talaşlar, delik içi ve alına kanalları işlerken sık karşılaşılan sorunlardır. CoroCut® QI, bu zorluklarla başa çıkmak üzere geliştirilmiş olup optimum sonuçların elde edilmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra çoğu CoroCut® QI takımında, yüzeye minimum hasar vererek verimli talaş tahliyesi sağlamak üzere kesme sıvısını doğrudan kesme bölgesine taşıyan içten kesme sıvısı kanalları bulunur.

“Kanal küçüldükçe işleme yapmak zorlaşır. Bu zorlukla mücadele etmek için CoroCut® QI kesici uçlar, büyük hassasiyet gerektiren küçük çaplar için özel olarak tasarlanmıştır. Örneğin, delik içi kanal açma için minimum delik çapı 12 ila 60 milimetre (mm) ve kesme derinliği iki ila on bir milimetre arasındadır. Alına kanal açma kesici uçları, 5,5 ila 20 mm arası kesme derinliği ile 16 ila 102 mm arası ilk kesim çapında kullanılabilir.”

Kesici uç geometrileri, delik içi kanal açma için taşlanmış keskin kesici uç geometrisi -GF, alına kanal açma, delik içi kanal açma ve tornalama için doğrudan preslenmiş geometri -TF ve delik içi ve alına profil işleme gibi lineer olmayan tornalama için ideal -RM arasında farklılıklar bulunur.

González, “CoroCut® QI, önceki kanal açma sistemimizin güncellemesidir,” diye devam ediyor. “Aslında, performans testlerinde rakip takımlara kıyasla, yüksek kalitede yüzey kalitesi sunan yüksek uygulama güvenliği ve talaş tahliyesi sağlandı.”

Devamını oku

Dişli Kesici Takımlar

Sandvik Coromant Center kapılarını Türkiye’de açıyor

Yayın tarihi:

on

Yazan

Talaşlı imalat sektörünün lideri Sandvik Coromant, Türkiye İstanbul’da Sandvik Coromant Center’i resmi olarak açıyor. Dünya genelinde verimlilik, araştırma, yenilik ve eğitim sunan tesis ağının parçası olan yeni center ziyaretçilerin, çatısı altındaki en son teknolojilere, ürünlere, eğitimlere ve etkinliklere erişim sağlayabileceği bir center görevi görecektir.

İstanbul Sandvik Coromant Center, 10 Haziran 2021 tarihinde düzenlenecek dijital bir törenle kapılarını resmi olarak açacaktır. Mevcut COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanırken seyirciler, sanal tur ile yeni tesisi gezebilecek ve yerel ve global yönetim ekip üyeleri ile iletişim kurabilecektir.

Etkinlikte konuşmacı olarak Sandvik Coromant Türkiye Genel Müdürü Beysim Çetin ve merkezin resmi açılışını yapacak olan Sandvik Coromant Başkanı Helen Blomqvist yer alacaktır. Güney Avrupa Satış Genel Müdürü Mattias Nilsson ile Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Küresel Satışlardan Sorumlu Başkanı Eduardo Martin de  törene başkanlık edecektir.

Center turunun yanı sıra Beysim Çetin ile Türkiye pazarını yönlendiren bazı üretim trendleri hakkında canlı bir röportaj da gerçekleştirilecektir. Etkinlikte daha sonra Sandvik Coromant Center’lerin kültürü öne çıkarılacak ve müşterilerin erişim sağlayabileceği bazı aktivite ve tesislerin tanıtımı yapılacaktır. 

Center, canlı ürün tanıtımlarına ve müşteri eğitimlerine yönelik fırsatlar sunacak ve Sandvik Coromant’ın dünya genelinde oluşturulan tesis ağı ile düzenli olarak bir araya gelecektir. Bir konferans salonu, entegre sergi salonu ve modern takım tezgahlarının bulunduğu bu yeni merkez, eğitim ve işleme tanıtımlarının yayınlanmasını sağlayan bir dijital canlı işleme sistemine ev sahipliği yapacaktır. Bu sistem, dünya genelinde katılımcıların gerçek zamanlı olarak işbirliği yapmasına yardımcı olacaktır.

“Yeni center, gelişmiş Sandvik Coromant deneyimini yoğun olarak sunacak,” diye açıklıyor Çetin. “Sandvik Coromant Center, yeniliklerin gerçekleşebileceği, müşterilerin ilk kez yeni çalışma yöntemlerini keşfedebilecekleri ve yeni üretim çözümleri geliştirmek için destek alabilecekleri bir yerdir. Center’lar, talaşlı imalat dünyasını birlikte biçimlendirme hedefimizi gerçekleştirmemize yardımcı oluyor.”

Sandvik Coromant Başkanı Helen Blomqvist, center’ların potansiyelini pekiştiriyor. “İstanbul Sandvik Coromant Center’e yatırım yapılmasındaki amaç, sadece yenilikler yapmak değil, aynı zamanda dünya genelindeki mevcut konumların başarısını geliştirmek ve center’lar arası işbirliğini teşvik etmektir. İstanbul’daki merkezimizin dijital ayak izimizde etkin bir erişim noktası haline gelebileceğine yürekten inanıyorum. Sandvik Coromant’ı çalıştığımız alanda uzman olarak konumlandırırken, müşterilerimizin de yenilikçi olmasına yardımcı olacağız.”

Devamını oku

Dişli Kesici Takımlar

Kennametal eBore ™ Hassas delik işleme sistemini tanıttı

Yayın tarihi:

on

Yazan

Sayısal özellikli kullanıma hazır delik işleme takımları aynı 1, 2, 3′ e kadar sayar gibi kolaylıkta hassas ayar yapabilme olanağı sağlar

Kennametal, hassas ayarlamayı kolaylaştıran, daha verimli, öngörülebilir ve hassas dik doğrulukta delik işleme sağlayan yeni, sayısal hassas delik işleme takımlarının serisini tanıttı. EBore Hassas delik işleme sistemi, 6 mm’den 1020 mm’e (0,236 inç’den 40,157inç’e kadar) çap aralığını kapsayan kesme ünitelerinden ve bir vidayı döndürmek kadar kolay duruma getirilen hassas ayarlama sayesinde maliyetli hataları geçmişte bırakan, isteğe bağlı seçenekli bir sayısal ekrandan oluşur.

“Birçok iş parçası için delik işleme işlemi genellikle son adımdır ve basit bir hata parçaların hurdaya çıkmasına neden olabilir. Kennametal eBore Hassas delik işleme sistemi, geleneksel “ işsonu sınıflandırma sayımı” gerektiren delik işleme yaklaşımını ortadan kaldırır ve maliyetli hataları azaltır ” diyen Küresel ürün müdürü Marcus Paul açıklamasına devam eder; “Sadeliği ve kullanım kolaylığı sayesinde kullanıcı tarafından olağanüstü ilgi gördük. Ayrıca, aynı eBore sayısal cihaz birden çok tip takımda ve çeşitli tezgahlarda kullanılabildiğinden, takım bütçesinde de kolaylık sağlamaktadır.”

2 mikron değer aralığında hatasız ayar ve hassas dik doğruluk sağlayan Kennametal’ın eBore sayısal cihazı, son derece kullanışlı olmasına karşın yine de Kennametal Sayısal delik işleme sisteminin isteğe bağlı seçenekli bir parçasıdır.

Kullanım kolaylığı
Kennametal’in sayısal eBore cihazı ile, hassas delik ayarı yapmak ve kayıp değerleri varsaymak amacıyla ayar vidasının ne kadar döndürüldüğünü saymak artık geçmişte kaldı. 0,002 mm (0,00008 inç) ayar hassasiyeti ile talaş yoğunluğuna ve soğutma sıvısı etkisine dayanıklı cihaz, delik işleme barasının hareketinin izlenebildiği bir cam göstergeye sahiptir. Kolayca yerine oturtulur, delik işleme başlığının ayar vidası istenen değerde çevrilir ve takım artık bir sonraki delik işleme için hazır durumdadır.

EBore sayesinde ayarlama veya işsonu sınıflandırma sayımı veya not alma için delik işleme kafasını iş milinden çıkarmaya gerek yoktur. Delik işleme kafasının kilitleme vidasının aşırı derecede sıkılması nedeniyle ters tepki (boşluk oluşması) ve hareket konusundaki endişeler, aynı şekilde bitimsiz kontrol kesintileri ve “deliğe korkarak girme” gibi durumlar artık geçmişte kaldı. Sonuç olarak, daha az hurda çıktısı, daha az arıza süresi ve daha hızlı kurulumlar elde edilir. Cihaz kullanılmadığında 30 saniye sonra kendiliğinden kapanır ve pil değişim süreci aralığında 5.000’den fazla ayarlama yapılabilir.İşmili dönmeye başlamadan önce delik işleme kafasının çıkarması unutulduğu durumlarda, bir küresel ve yaylı kavrama düzeneği ekranın 500 devirde (RPM’de) otomatik olarak serbest kalmasını sağlayarak olası hasarları önler.

Genel kullanım amaçlı eBore: Tek bir kafa, çoklu yapılandırmalar, geniş çap ve delik işleme derinliği aralığı. EBore sayısal ekran, iş milinde hassas ayar yapılmasına olanak sağlayarak kurulum süresini kısaltır ve boşta kalma süresini azaltır.

Küçük ve çok büyük çaplarda delik işleme
EBore ürün programı, aşağıda belirtilen çap aralığını kapsayan, içten soğutmalı 4 tip takımdan oluşur:
-eBore Genel kullanım amaçlı takım; 6-152mm (0,236 -5,984 inç)
-eBore Hassas delik işleme takımı; 20-205mm (0,787- 8,071 inç)
-eBore Köprü tasarımlı hassas son işleme takımı; 200-1020mm (7,874 – 40,157 inç)
-eBore Çift kesici uçlu kaba işleme takımı; 19.5-1020mm (7,677 – 40,157 inç)

eBore Takım tipleri soldan sağa: eBore Genel kullanım amaçlı takım, eBore Hassas delik işleme takımı, eBore Köprü tasarımlı takım, eBore Çift kesici uçlu freze.

Sadelik üzerine kurulu eBore sistemi, Kennametal’ın KM hızlı değiştirme arayüzüyle birlikte sevk edilir ve HSK, PSC, KM4X ve Dik konik işmiline kolayca uyarlanabilir.

Devamını oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com