STUDER’den delik taşlama için 360° çözümler 

Editör
STUDER’den delik taşlama için 360° çözümler 

Fritz Studer AG, 1933 yılında ilk silindirik delik taşlama tezgahı olan type 01 tezgahını üretti. 87 yıl sonra Studer toplamda 12 farklı model tezgahı ile dünyanın en geniş delik taşlama portföyüne sahip fiması haline geldi.

Üniversal kullanıma uygun

Studer, her türlü delik taşlama işinize uygun bir tezgaha sahiptir. Bunlar S121, S131, S141 ve S151 tezgahlarıdır. Uygun fiyatlı S121 tezgahında ayna ve benzer bağlama ekipmanları ile delik taşlama, alın ve dış taşlama operasyonlarını yapabilirsiniz. S131, S141 ve S151 tezgahlarında ise iş mili şaftı, flanş parçaları, rotor şaftı, hidrolik parçaları gibi birçok sektördeki birbirinden farklı delik taşlama operasyonunu yüksek hassasiyette yapabilirsiniz. Tezgahlarda taşlanabilecek maksimum parça ağırlığı 250kg ve maksimum parça boyu 1300mm’dir.

Seri üretime uygun

Kompakt ve esnek bir yapıya sahip olan S110 tezgahı ayna ile bağlanan küçük ölçekli ve az adetli işler için ideal bir tezgahtır. 220mm çevirme çapına sahip S122 tezgahında küçük ve orta ölçekli seri üretim parçalarınızdaki her türlü delik taşlama işini yapabilirsiniz. Her iki tezgah da 3 taşlama iş mili takılabilme kapasitesine sahiptir. Dış taşlama ve delik taşlama iş milleri takılabilmektedir.

Radyus taşlamaya uygun

S121, S131 ve S141 tezgahları yüksek hassasiyette delik içi radyus, küre ve çap taşlanmasında en uygun tezgahlardır. Maksimum çevirme çapı 400mm ve maksimum parça 100kg’dır. Bu tezgahların genel kullanım alanı seramik ve tungsten karbür kalıp parçaları, hidrolik parçalar, medical implant vb. gibi birçok farklı sektördeki malzeme sertliği yüksek ve hassas parçalardır. Ayrıca otomatik B ekseni ile parçalardaki iç ve dış radyuslar interpolasyon yaparak taşlanabilmektedir.

Rijit tezgah gövdesi

Studer delik taşlama tezgahlarındaki yüksek hassasiyet, titreşim sönümleyici ve sıcaklık değişimlerinden etkilenmeyen Granitan® tezgah gövdesi ve hidrostatik kızak yapısının avantajlarını barındıran, kusursuz StuderGuide® kızak sistemi ile sağlanmaktadır. Bununla birlikte tezgahta B ekseni sayesinde konik taşlayabilirsiniz.

Tezgahta bulunan sofistike sensör teknolojisi sayesinde taşlama ve bileme operasyonları sırasında taş ve parça pozisyonlanması daha hızlı ve hassas yapılabilmektedir. Ayrıca ayar sürelerini minimuma indirmektedir. Modüler iş mili konsepti ile tezgahlarda paralel ya da taret tipi taşlama iş milleri konumlandırılabilmektedir. Tezgahlara parçalara uygun olarak otomatik yükleme sistemleri de eklenebilmektedir.

Herkes taşlama uzmanı

Taşlama tezgahı kullanmanız için artık taşlama uzmanı olmanıza gerek yok. Sadece parça ölçülerini ve yüzey hassasiyetlerini tezgaha girmeniz yeterli. Studer tarafından geliştirilen StuderTechnology yazılımı sayesinde tüm optimal taşlama parametreleri tezgah tarafından belirlenerek, parçanızın en yüksek hassasiyette taşlanmasına olanak sağlamaktadır. Ayrıca tezgahta bulunan StuderWIN yazılımı sayesinde tezgaha entegre olan balans ünitesi, titreşim algılayıcı sistem, ölçüm sistemleri ve sensörler gibi tüm yardımcı sistemler büyük bir uyum içinde sorunsuz olarak çalışabilmektedir. Ayrıca yeni nesil programlama dili olan StuderPictogramming ile şekillerle program yapabilir, en zor taşlama operasyonlarını en kolay şekilde oluşturabilirsiniz. Radyus taşlama için özel olarak geliştirilen StuderSIM yazılımı da çeşitli sektörlerdeki kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır.

Sonuç

Studer delik taşlama tezgahları tarafından taşlanamayacak çok az sayıda iş parçası vardır. İsviçre üretimi taşlama tezgahları her türlü taşlama prosesi için çeşitli alternatifler sunarak parçalarınızı yüksek hassasiyette taşlayabilmenizi sağlar.

Yazarı Paylaş
Yorum Yap